Jela od ribe, rakova, školjki i glavonožaca

//Kako bi riba imala dobar okus, mora plivati tri puta - u vodi, u maslacu i u vinu.  Poljska poslovica//

//Vladati velikim kraljevstvom slično je pripremi male ribe. (Rukovati pažljivo i nikako ne prekuhati ili prepeči) Lao-tse, kineski filozof (VI st. BC)//


BAKALAR
Bakalar iz pećnice s pire krumpirom, fetom i šampinjonima
Bakalar s rajčicom, maslinama i kobasicom
Bakalar s rajčicom, maslinama i palentom
Gusta juha (Chowder) s bakalarom, kukuruzom i šafranom
Fileti bakalara u mliječnom umaku
Popečci od Aljaške kolje
Savršeni popečci od bakalara

BRANCIN 

Brancin s komoračem i brokulom
Pečeni brancin s krumpirom i hrskavim keljom
Pečeni brancin sa slaninom i rajčicom

FILETI BIJELE RIBE

Fileti bijele ribe u umaku od peršina

GRGEČ
Fileti grgeča s umakom od kozica i vermuta
Hrskavi fileti grgeča

LOSOS
Brzi losos
Glazirani losos s pesto krumpir salatom
Losos s umakom od crnog vina
Losos sa slanutkom i kaparima
Losos u pesto korici
Odresci lososa sa šparogama
Odresci lososa u bijelom umaku

ORADA
Orada bez puno rada
Orada iz pećnice
Orada s krumpirom i tikvicama
Orada s romesco umakom

OSLIĆ
Pečeni oslić s povrćem i ljupčacem


PASTRMKA
Hemingway-eva pastrva
Pastrva s kremastom krumpir salatom
Pastrva umotana u slaninu
Punjene pastrmke

SMUĐ
Fileti smuđa u aromatičnom tijestu
Pečeni smuđ sa začinskim travama

SOM
Fina riba som

ŠKARPINA
Škarpina sa slanutkom i vinskom palentom

TUNA
Tuna mafiosa

LIGNJE
Brze lignje
Lignje punjene kozicama
Lignje punjene mrvicama, pinjolima i kaparima
Punjene lignje iz pećnice
Punjene lignje na žaru s prilogom od rajčice

HOBOTNICA
Hobotnica u crvenom

KOZICE
Koktel s kozicama

PLODOVI MORA
Fini rižoto s dagnjama, kozicama i lignjama
Tomin rižoto s morskim plodovima 
Prethodni
« Prethodni
Slijedeći
Slijedeći »